ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:
Atletski klub Rudolf Perešin na Facebooku:

DRAŽEN DINJAR I IVICA MUCAK IZVRSNI U RADOBOJU

14.10.2012
 
 
 
 
 

14.10.2012 se održao 5. po redu  Radobojski maraton.Staza nije 42km,nego 15km, ali po svojoj težini spada u jedne od najtežih trka u hrvatskoj,pa samim time svatko tko ju istrči može se nazvati pobjednikom.Na startu se pojavilo nešto više od 50 natjecatelja,s obzirom da se ova utrka poklopila sa trkom na mjestu Otok u Dalmaciji,odaziv je bio više nego dobar.Ukupni pobjednik utrke bio je Goran Grdenić iz Zagreba,inače aktualni prvak hrvatske na 10000 metara.No, odličan nastup zabilježili su trkači iz AK Rudolf Perešin Dražen Dinjar sa zauzetim drugim te Ivica Mucak sa trećim mjestom u ukupnom poretku.Dečki su još jednom potvrdili svoj status sjajnih hrvatskih dugoprugaša držeći se zajedno od starta do samog kraja daleko pobjegvnuši ostatku konkurencije.Organizacija trke je još jednom bila na visini zadatka.

Odličan nastup AK Rudolf Perešina u Zagrebu

07.10.2012

7.10.2012 se održao 21. po redu međunarodni polumaraton i maraton u Zagrebu,pod pokroviteljstvom grada Zagreba i zagrebačkog atletskog saveza.Start utrke je označila naša proslavljena olimpijka Blanka Vlašić,a na startu se okupilo gotovo tisuću polumaratonaca i 400 maratonaca, te samim time ova utrka je postala najbrojnije posjećena u svoje sada već 21 godine održavanja.Konkurencija je bila strahovito jaka,uz najjaču hrvatsku trkačku elitu,nastupili su natjecatelji iz dvadesetak zemalja,među njima nekoliko kenijaca i jaki  trkači iz susjednih zemalja,od kojih su neki nastupili na olimpijskim igarama ove godine u Londonu.Na polumaratonu je pobijedio kenijac Ndusu David Kipkoech,a od članova AK Rudolf Perešin na polumaratonu su nastupili Dražen Dinjar sa zauzetim devetim te Ivica Mucak sa 19. mjestom.Koliko vrijede ovi plasmani ovih sjajnih Gornjostubičkih trkača govori podatak da su samo par hrvata zauzela poredak među TOP 20, a Rudolf P ...

Uspješan nastup AK Rudolf Perešin u Varaždinu

23.09.2012
 
 
 
 
 

23.9.2012 održao se tradicionalni 18. po redu međunarodni polumaraton u Varaždinu sa pripadajućim trkama od 5 km za građane i juniore.Vrijeme je pogodovalo natjecateljima,kojih je bilo više od 350 na polumaratonu i gotovo stotinu na trci od 5 km.Ukupni pobjednik polumaratona je bio mađar Zsolt Koszlar,a boje AK Rudolf Perešin uspješno je obranio Dražen Dinjar sa zauzetim sedmim mjestom ukupno,trećim od hrvatskih predstavnika i prvim mjestom u kategoriji muškaraca od 35 do 39 godina.Na svom prvom polumaratonu nastupio je Danijel Jambrečina i zauzeo solidno 124. poziciju.Odlični su bili naši trkači na 5 km predvođeni Ivicom Mucakom koji je zauzeo ukupno drugo mjesto,ali uvjerljivo prvo mjesto u kategoriji građana ispred svog kolege Martina Papište.Još su nastupili i Krunoslav Borovec sa zauzetim 52. mjestom i Marija Borovec sa 84. mjestom.

Odličan nastup Dražena Dinjara u Klinča Selu

16.09.2012
 
 
 
 

16.9.2012 se održala prva međunarodna utrka u mjestu Klinča Sela,nedaleko od grada Zagreba,povodom dana njihove općine.Start utrke je bio u 11 sati,a natjecatelji su trčali dva kruga.Trka je okupila stotinjak trkača,ali je domaća konkurencija bila zaista moćna,od Dražena Dinjara - aktualnog prvaka hrvatske u polumaratonu,Gorana Murića - prvaka hrvatske u maratonu,Drage Paripovića-hrvatskog rekordera u polumaratonu i maratonu,Gorana Grdenića - seniorskog prvaka hrvatske u krosu i na 10000 metara na stazi, Jure Josipovića - aktualnog mlađeseniorskog prvaka hrvatske na 5000 metara te Zorana Žilića - pobjednika new balance cestovnog kupa .No ipak,prva dva mjesta su zauzela dvojica mađarskih trkača - olimpijaca,treće mjesto je pripalo Goranu Grdeniću,dok je član AK Rudolf Perešin Dražen Dinjar zauzeo odlično sedmo mjesto.Dražen je specijaliziran za polumaraton,pa mu je ova dužina malo prekratka,no istrčati 10 km za 32 minute je izvrstan podvig,stoga mu ...

Pobjeda Dražena Dinjara u Murskom Središću

25.08.2012
 
 
 
 

25.8.2012 se održala tradicionalna 7. po redu utrka na 10 km i 2,5 km povodom dana grada Murskog Središća.Start utrke je bio u pola pet poslijepodne i trčalo se po nesnosnoj vrućini od 39 celzijevih stupnja,što je svim trkačima onemogućilo postizanje boljih vremena na trci.U takvim uvjetima najbolje se prilagodio i pobijedio favorit trke Dražen Dinjar,koji se više manje lako  probio do prve pozicije od gotovo stotinjak trkača.Njegov mlađi kolega Ivica Mucak istrčao je trening-trku te osvojio ukupno osmu poziciju te treće mjesto u svojoj kategoriji muškaraca od 20 - 29 godina.Dražen Dinjar je nastupio osam dana ranije i na cestovnoj utrci dužine 12 km na Murteru,koja se boduje za new balance cestovni kup,te potvrdio svoju dominaciju osvojivši uvjerljivo prvo mjesto u konkurenciji od 116 natjecatelja.

Održana Modrožanska utrka 2012

12.08.2012

Jučer (12.08.2012.) je održana 5. po redu Modrožanska utrka i 10. jubilarni memorijal Marijana Lukine koja se boduje za new balance cestovni kup 2012. Na startu se okupilo 58 natjecatelja koji su trčali po toplom ali i ugodnom vremenu za trčanje stazu duljine 10.5 km tj. 5 krugova po 2.1 km. Iako za domaći klub nisu nastupili glavni asovi Dražen Dinjar - aktualni prvak hrvatske u polumaratonu te Matija Lukina - najbolji hrvatski triatlonac, čast kluba su uspješno obranili sjajni Matija Grabrovečki sa ukupno osvojenim trećim mjestom i prvim mjestom u svojoj kategoriji M35 te sve bolji mladi trkač Ivica Mucak koji je osvojio ukupno drugo mjesto te prvo mjesto u kategoriji muškaraca od 24-34 godine. Pobjednik utrke je bio sjajni mladi trkač AK Oroslavje Mario Špoljar a kod žena najbolja je bila Maja Vančina iz AK Oroslavje ispred Želimire Kopecki iz AK Marsonia te Milane Murgić iz AK Sljeme. Vrijedni su rezultati i ostalih članova AK Rudolf Pere ...

Rezultati 1. Ivanjske utrke u Zlatar Bistrici

05.07.2012

Uz veliku ispriku svim učesnicima 1. Ivanjske utrke u Zlatar Bistrici objavljujemo konačno službene rezultate:

Glavna utrka na 10km:

/files/1_ Ivanjska utrka 2012, Zlatar Bistrica - službeni rezultati (UKUPNO).pdf

Utrka građana na 2km:

/files/1_ Ivanjska utrka 2012, Zlatar Bistrica - UTRKA GRAĐANA 2km_službeni rezultati (UKUPNO).pdf

Nadamo se da Vam je svima bilo ljepo na ovom debitantskom izadnju ove utrke i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine u još većem broju.

UTRKA SISAK TREBARJEVO

12.06.2012

12.6.2012 se održala tradicionalna utrka na dan Županije Sisačko-moslovačke pod nazivom utrka Sisak Trebarjevo na dužini od 15 km,na kojoj je nastupilo 84 natjecatelja,a  među njima i troje atletičara iz AK Rudolfa Perešina,koji su po već standardnom običaju ostvarili jako dobre rezultate.Start utrke je bio u točno 19 sati i trčalo se na ugodnoj temperaturi.Naš najbolji predstavnik je bio Dražen Dinjar,koji je utrku završio na ukupno četvrtoj poziciji,ali prvi od hrvatskih predstavnika,s obzirom da su prva tri mjesta zauzeli mađarski trkači,te prvi u svojoj kategoriji muškaraca od 30 do 39 godina.Ivica Mucak je zauzeo ukupno sedmo mjesto,ali i treće od hrvatskih predstavnika,te je bio pobjednik svoje kategorije muškaraca od 18 do 29 godina dok je Josip Kosec bio ukupno 15,ali i drugoplasirani u svojoj kategoriji muškaraca od 45 do 49 godina.

Brooks run happy and green polumaraton i utrka građana

12.05.2012
 
 
 

12.5.2012 u Zagrebu na Jarunu su se održale utrke pod imenom brooks run happy and green polumaraton i utrka građana.Utrke su se održale u sklopu Zagreb adventure festivala i bile su dio humanitarnog karaktera poznate sportske marke Brooks i tvrtke građevinskog materijala Ytong.25000 kuna od startnina za polumaraton i utrku građana poklonilo se dječjem domu Klasje.

Na polumaratonu,naš klub je zastupao odlični Dražen Dinjar koji je i lagano pobijedio u ukupnom poretku ispred ironman triatlonca Dejana Patrčevića.Dražena bi s pravom mogli nazvati kraljem Jaruna,s obzirom na njegove brojne pobjede na utrkama koje su se održale na Jarunu.Na utrci građana od 6400 metara,jednako uspješno je nastupio Ivica Mucak,također osvojivši uvjerljivo prvo mjesto u ukupnom poretku.Utrke su obilježile visoke temperature,pa samim time i uvjerljive pobjede naših članova dobivaju još više na značaju!  

Polumaraton Jurjevo 2012 - Riječki polumaraton

22.04.2012
 
 

U nedjelju 22.4.2012 se održao tradicionalni polumaraton Jurjevo, memorijal Branka Vrančića i Leopolda Japca, a po prvi puta i utrka građana na 5500 metara. Na zahtjevnoj stazi, po vrlo promjenjivom vremenu na glavnoj utrci je nastupilo 63 natjecatelja a ukupnu pobjedu je odnio Nikola Špoljar iz AK Oroslavje ispred Domagoja Marušića iz AK Sljemena te Hrvoja Zebića iz AK Gak Glina. Najbolje plasirani član iz AK Rudolf Perešin je bio Branko Razum na sedmom mjestu. U ženskoj kategoriji pobjeda za Majdu Horvat iz AK Veterana ispred Ivančice Ladišić iz AK Sljemena te Jasmine Burek iz AK Stubice.

Rezultati polumaratona: http://www.trcanje.hr/cms/upload/File/rezultati/2012/jurjevo2012.pdf

Na utrci građana od 5500 metara nastupilo je 19 natjecatelja a uvjerljivu pobjedu je odnio Mario Špoljar iz AK Oroslavje ispred individualca Tomisl ...

Prikazane su novosti od 91 do 100 od ukupno 100 novosti.
Prva stranica Prošla stranica

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin