ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:

Uspješno održana 11. MODROŽANSKA UTRKA 2018. – pobjeda Andrije Palička

12.08.2018

A dan nakon pobjede u Starigradu, naša se ekipa AK Rudolf Perešin sa natjecateljske uloge prebacila na organizacijsku, koju smo također dobro odradili.

U nedjelju, 12.08.2018. u naselju Modrovec u Gornjoj Stubici, uspješno je održana 11. Modrožanska utrka koja je ujedno bila i 16. memorijal Marijana Lukina 2018.

U pravom domaćem, zagorskom okruženju te uz prekasno popodnevno ljetno vrijeme i dobru posjećenost trkača i gledatelja, održane se sljedeće utrke: glavna utrka u dužini 10.5 km gdje se trčalo 5 krugova po 2.1 km, promotivna utrka građana dužine 2.1 km odnosno 1 krug, utrka predškolske i osnovnoškolske djece i na kraju svega improvizirana i na licu mjesta osmišljena utrka roditelja, djedova i baka – u svakom slučaju bogati i zanimljivi sportski program.

Prije samog starta glavne utrke proslavljena je i ekipna pobjeda članova ekipe na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju:

Na glavnoj utrci ukupno je startalo 64 natjecatelja gdje je najbrži predstavnik bio iz našega kluba AK Rudolf Perešin, Andrija Palička, ispred člana AK Zabok Nikole Špoljara i Ivana Maletića iz AK Žumberak.

Prisjetimo se samo da je Andrija dan ranije u Starigradu osvojio naslov juniorskog državnog prvaka Hrvatske u planinskom trčanju i sa ovom pobjedom nastavio samo svoj odličan niz rezultata.

Također, prošle godine na 10. Modrožanskoj utrci 2017., Andrija je debitirao i osvojio drugo mjesto iza Dražena Dinjara i zanimljivo je da je nakon te utrke dogovorena njihova suradnja tj. Dražen je postao trener Andriji i doveo ga u klub. I može se istaknuti da je ove godine sportaš pobijedio svojega trenera Dražena Dinjara koji je ove godine zauzeo tek 5. mjesto – umor je učinio svoje jer Dražen je također nastupio dan ranije na utrci u Starigradu i to seniorskoj i težoj.Od ostalih muških članova AK Rudolf Perešin, nastupili su i osvojili sljedeća mjesta: Nikola Švorc 6. mjesto, Lovro Borovec 13. mjesto, Tomica Lešković 19. mjesto, Josip Kosec 26. mjesto,  Zdenko Knezić 30. mjesto, direktor i organizator utrke ŽELJKO LUKINA 31. mjesto i Ivan Miškulin 39. mjesto

Od ženskih predstavnica na glavnoj utrci je najbrža bila Jasminka Zvonar iz Maraton Klub Velika Gorica ispred dvije članice iz AK Zabok, Jelene Brezak i Željke Gašparić.Naša predstavnica iz AK Rudolf Perešin, Suzana Dinjar bila je jako blizu postolju i to na 4. mjestu.

Nakon glavne utrke održana je  utrka građana i mještana naselja Modorovec na 2.1km gdje je startalo ukupno 32 natjecatelja. Kod građana najbrži je bio Igor Vinski iz AK Zabok, drugi je bio Dario Kosec a treći Marko Đurđević, oboje iz Gornje Stubice.

Kod građanki najbrža je bila Petra Štefanović iz Zagreba, druga domaća predtsvanica Katarina Sačer a treća Mihaela Obradović iz AK Dinamo Zrinjavac.

Najbolji Modrožanin bio je Andrija Ilinić, a najbolja Modrožanka Monika Ilinić.

Nakon utrke građana održane su i najslađe utrke za djecu predškolske dobi do 6 godina na 100m. Zatim utrka djece od 1.-4. razreda osnovne škole na 400m i utrka djece 5.-8. razreda osnovne škole na 600m. Na utrci je startalo ukupno 50-tak djece.

I za kraj nakon svega je još osmišljena i improvizirana utrka na licu mjesta za roditelje djece koja su se natjecala na dječjim utrkama. Tu su najbolje se snašli: Tomislav Pasanec kao najbrži tata i Mirela Poštek kao najbrža mama.

Organizator AK Rudolf Perešin se zahvaljuje organizacijskom odboru naselja Modorovec i samim mještanima koji su doprinijeli organizaciji ove utrke i tako samim natjecateljima ponudili dobru dobrodošlicu i domaći ugođaj. Zahvaljujemo se i Općini Gornja Stubica, načelniku Jasminu Krizmanić i zamjeniku načelnika Vladimiru Škvorc koji su i prisustvovali na ovom događaju te svima sponzorima.

Hvala i trkačima koji su se odazvali na utrku te iste pozivamo i očekujemo još u većem broju dogodine!

Galerija slika 1. dio: https://www.facebook.com/pg/Atletski-Klub-Rudolf-Pere%C5%A1in-Gornja-Stubica-111390582322281/photos/?tab=album&album_id=1659299357531388

Galerija 2. dio: https://web.facebook.com/pg/Atletski-Klub-Rudolf-Pere%C5%A1in-Gornja-Stubica-111390582322281/photos/?tab=album&album_id=1660710087390315

Rezultati: https://www.utrka.com/utrke/modrozanskautrka/2018/rezultati/

 

(11 fotografija)
(11 fotografija)

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin