ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:

EKIPNI SMO PRVACI HRVATSKE U PLANINSKOM TRČANJU ZA 2018. GODINU!!!

11.08.2018

Za članove atletskog kluba Rudolf Perešin iz Gornje Stubice je jako uspješan sportski vikend kojega će se jako dugo pamtiti.

U subotu, 11.08.2018. članovi kluba u sastavu seniora: Matija Lukina, Nikola Škvorc, Dražen Dinjar i Neven Čorko, te jedinog juniora: Andrije Palička, otputovali su na utrku u Starigrad gdje se održavao pojedinačno i ekipnom prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju za 2018. godinu.

Dobar rezultat prije same utrke, iskreno nismo očekivali jer većina članova naše ekipa zbog privatnih obaveza nije se uopće ili jako malo pripremala za ovu utrku, ali smo išli dati sve od sebe pa što bude, bude. Startna lista svih natjecatelja i klubova nije mogla biti jača tako da se očekivala jaka borba za pojedinačni ekipni naslov prvaka Hrvatske u ovoj disciplini.

Uvjeti na samoj utrci su bili jako teški i gotovo ekstremni tako da svi koju su samo završili utrku napravili su veliki osobni uspjeh. Nama osobno svima u klubu bio je cilj i međusobni dogovor da krenemo u utrku lagano i pametno, da se ne potrošimo prerano. I mislimo da je to možda bio naš recept za rezultat koji smo u konačnici i postigliizjava člana Matije Lukina.

I tako, na veliko iznenađenje svih klubova a najviše članova ekipe AK Rudolf Perešin Gornja Stubica, EKIPNI PRVACI HRVATSKE U PLANINSKOM TRČANJU ZA 2018. GODINU postali su: Matija Lukina (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 4. mjesto) , Nikola Škvorc (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 6. mjesto) i Dražen Dinjar (u ukupno pojedinačnom poretku zauzeo 8. mjesto) iz Atletskog Kluba Rudolf Perešin Gornja Stubica.

Drugi su bili također predstavnici zagorskog mladog kluba i jedni od velikih favorita za ukupnu pobjedu članovi Atletskog kluba Zabok a treći Atletski klub Svetice iz Zagreba.

Za seniorsku ekipu AK Rudolf Perešin je nastupao još i tzv. „rezervni“ četvrti član (za ekipni plasman broje se troje najboljih plasiranih u klubu u konačno poretku), Neven Čorko, koji je zauzeo ukupno 22. mjesto.

A da bi još uspjeh bio veći i da smo osvojili sve što se moglo osvojiti taj dan u Starigradu, pobrinuo se naš junior Andrija Palička koji je u svojoj juniorskoj utrci pobijedio svoju konkurenciju i okitio se naslovom juniorskog prvaka Hrvatske u planinskom trčanju za 2018. godinu.

Ovo nam nije prvi puta da smo prvaci Hrvatske u ovoj disciplini. Zadnji puta ovo smo ostvarili davne 2009. godine i nakon te 2009. pa do sada svake godine bili na postolju ili blizu njega ali nikako prvi. Tako da se može reći da smo iskusni u ovoj disciplini, ali svejedno nije ju nikad lako osvojiti kao nijedan naslov prvaka Hrvatske. A taj osjećaj je još draži kad ga još najmanje očekuješ tako da smo zbog toga jako ponosni i sretni – Matija Lukina

Kompletni rezultati za prvenstvo Hrvatske u planinskom trčanju za 2018.: http://www.has.hr/images/stories/HAS/domaca/2018/pojedinacna/PH18_20180811_Veliko_Rujno_planinsko.pdf

 

(2 fotografija)
(2 fotografija)

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin