ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:

GODIŠNJA REDOVNA i IZBORNA SKUPŠTINA AK RUDOLF PEREŠIN

24.01.2013

24.1.2013 se održala redovna godišnja i izborna skupština AK Rudolf Perešin u sportskom domu u Gornjoj Stubici. Na skupštini za predsjednika kluba je ponovno izabran Jasmin Krizmanić, za funkciju potpredsjednika Marijan Sviben , a za tajnika kluba Dražen Dinjar. Najveći ekipni uspjeh AK Rudolf Perešin u prošloj sezoni se zbio u Vinkovcima gdje je naš klub u jakoj konkurenciji postao državnim prvakom u krosu u disciplini na 12 km. Ekipu koja je ostvarila taj uspjeh činili su : Dražen Dinjar, Matija Grabrovečki, Matija Lukina, Ivica Mucak i Željko Lukina.Nažalost, nakon tog uspjeha uslijedile su ozljede nekih naših važnih članova koje su onemogućile klub da brani naslov prvaka u polumaratonu iz 2011. godine te nastup na prvenstvu hrvatske u olaninskom trčanju gdje bi naš klub bio jedan od favorita za zlatnu medalju.

Pojedinačno, najviše istaknuti članovi u 2012 su bili Dražen Dinjar i Ivica Mucak.Dražen je ostvario veliki uspjeh na prvenstvu hrvatske na 10000 metara na atletskoj stazi gdje se okitio srebrnom medaljom dok je Ivica bio 6.To je i bila najjača domaća utrka u prošloj sezoni što povećava vrijednost rezultata naših trkača.Dražen se okitio i brončanom medaljom na prvenstvu hrvatske u Zagrebu u disciplini polumaraton.Rezultati Dražena Dinjara i Ivice Mucaka u disciplinama polumaraton i 10 km na atletskoj stazi svrstali su ih u TOP 10 najboljih rezultat prema hrvatskom atletskom savezu za prošlu sezonu.Dražen je pobjeđivao na utrkama u Zagrebu i Velikoj Gorici na 5 km, oba puta ispred Ivice koji je bio 2.Bio je i najbolji na utrci od 12 km na Murteru, utrci od 10 km u Murskom Središću, pobjednik utrke na 2 km u Donjoj Stubici. najbolje plasirani hrvat na međunarodnim utrkama u Rijeci, Gorskom Kotaru, Tuheljskim Toplicama.Bio je i drugoplasirani na utrci u Radoboju ispred kolege Ivice.Ivica se najviše istaknuo pobjedom na utrci građana u Varaždinu na 5 km.

Dražen i Ivica su predstavljali klub na međunarodnim humanitarnim utrkama u Puli, gdje je Dražen pobijedio ,a Ivica bio 8., te na utrci sportskog brenda brooks - run happy and green gdje je Dražen pobijedio na utrci polumaratona, a Ivica je bio najbolji na utrci građana na 6400 metara.Klub je u prošloj sezoni organizirao tradicionalne cestovne utrke Jurjevski polumaraton i utrku građana, Modrožansku utrku koja se boduje za new balance cestovni kup, te po prvi puta 1. Ivanjsku utrka na 10 km u Zlatar Bistrici, sve pod budnim okom glavnog koordinatora Željka Lukine.Klub je predstavio ovogogodišnje trkačko pojačanje Maria Špoljara.Predstavnici kluba su svim članovima poželjeli uspješnu i zdravu trkačku sezonu s nadom kako će klub obraniti u predstojećoj sezoni naslov državnih prvaka u krosu, te konkurirati za medalje na državnim natjecanjima u polumaratonu i planinskom trčanju.

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin