ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:

Uspješno održana 15. Modrožanska utrka 2023

14.08.2023

U nedjelju, 13.08.2023. u naselju Modrovec u Gornjoj Stubici, uspješno je održana 15. Modrožanska utrka koja je ujedno bilo Jubilarni 20. memorijal Marijan Lukina 2023.

U pravom domaćem, zagorskom okruženju te uz prekasno popodnevno ljetno vrijeme i dobru posjećenost trkača i gledatelja, održane su sljedeće utrke: glavna utrka na dužini 10.5 km gdje se trčalo 5 krugova po 2.1 km, promotivna utrka građana dužine 2.1 km odnosno 1 krug te utrka predškolske i osnovnoškolske djece – u svakom slučaju bogati i zanimljivi sportski program.

Na glavnoj utrci ukupno je startalo 62 natjecatelja gdje je najbrži naš klubski predstavnik, Bruno Kos, ispred našeg Dražena Dinjara (AK Rudolf Perešin) i Damira Hršaka iz AK Zabok.

Od ostalih muških članova AK Rudolf Perešin, nastupili su i osvojili sljedeća mjesta: Karlo Dimec 4. mjesto, Frano Duspara 23. mjesto, Josip Kosec 40. mjesto i organizator utrke ŽELJKO LUKINA 44. mjesto.

Od ženskih predstavnica na glavnoj utrci je najbrža bila naša Suzana Dinjar (AK Rudolf Perešin), druga je bila Renata Kenda iz KCIPT Samobor a treća Višnja Kovačić (adidas Runners Zagreb/JustRun4fun. 

Osim njijh od žena treba posebno spomenitu našu Anu Lukina (kćer od Marijana Lukina u čije ime je i ovaj memorijal) koja je zauzela 4. mjesto i prvi put nastupila na ovoj utrci.

Nakon glavne utrke održane su promotivne utrke za djecu predškolske dobi do 6 godina na 100m. Zatim utrka djece od 1.-4. razreda osnovne škole na 400m i utrka djece 5.-8. razreda osnovne škole na 600m. Na utrci je startalo ukupno 38 djece.

Nakon utrka djece održana je i utrka građana i mještana naselja Modrovec na 2.1km gdje je startalo ukupno 32 natjecatelja. Kod građana najbrži je Dorian Dolić, drugi je bio Patrik Dinjar AK Rudolf Perešin  i treći je bio Jurica Fapali.

Kod građanki najbrže su bile sve članice iz AK Rudolf Perešin i to redom, prva Helena Dinjar, Marta Haus i Kiara Hren.

Organizator AK Rudolf Perešin se zahvaljuje organizacijskom odboru naselja Modorovec i samim mještanima koji su doprinijeli organizaciji ove utrke i tako samim natjecateljima ponudili dobru dobrodošlicu i domaći ugođaj. 

Na utrci je bio kao gost, višestruki prvak i rekored Hrvatske u polumaratonu i maratonu Drago Paripović.

Hvala i trkačima koji su se odazvali na utrku te iste pozivamo i očekujemo još u većem broju dogodine!

Rezultati glavne utrke na 10,5km i utrke građana na 2,1km: https://www.utrka.com/utrke/modrozanskautrka/2023/rezultati/

Rezultati dječjih utrka: ovdje

Galerija fotogarfija - foto Zrinka Stakor

(1 fotografija)
(1 fotografija)

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin