ATLETSKI KLUB "RUDOLF PEREŠIN", GORNJA STUBICA, www.ak.rudolf-peresin.com
Važne obavijesti i novosti:
Himna Triatlon i Atletskog kluba Rudolf Perešin:

Održana utrka 3. Gornjostubički cener

07.05.2017

U nedjelju 07.05.2017., u sklopu XX. Susreta za Rudija, kod sportskog centra Gornja Stubica, pod našom organizacijom (AK Rudolf Perešin) održana je već tradicijonalna treća po redu utrka: GORNJOSTUBIČKI CENER - Spomen utrka Rudolf Perešin. 

Glavna utrka na 10km okupila je ukupno 66. natjecatelja iz cijele Hrvatske. Start je bio u 11:30h u samom centru Gornje Stubice, pokraj spomen parka Rudolfa Perešin. Trčalo se ukupno 2 kruga po 5km u smjeru Pasanske Gorice i nazad do atletske staze kod sportskog centra i nogometnog igrališta Gornja Stubica.

Vrijeme je bio idealno za trčanje i svi trkčki koji su startali su uspijeli završtiti utrku. Najbrži su i očekivano bili naši muški domaći trkači, koji su ujedno i jedni od najbržih u Hrvatskoj u cestovnom trčanju, tako da domaći teren im je bio još samo bolja motivacija. Tako da ukupni pobjednik i prvi muški je bio naš Dražen Dinjar (AK Rudolf Perešin) koji je pobijedio i prošle godine na ovoj utrci, drugi je bio također naš Matija Lukina (AK Rudolf Perešin) kojemu je ovo bio prvi nastup na ovo domaćoj utrci a treći je bio Ante Živković iz AK Dubrovnik. Od ostalih naših predstavnika iz kluba bili su: Nikola Škvorc na 6. mjestu, Emil Škudar na 7. mjestu, Željko Kliček na 13. mjestu, Franjo Duspara na 14. mjestu, Josip Kosec na 18. mjestu i Branko Razum na 29. mjestu.

Kod žena najbrža je bila Zebić Nives iz AK Maksimir, druga je bila Šalković Gabrijela i treća Loborec Sanja. Od naših predstavnica najbolja je bila Lukina Marija (TK Rudolf Perešin) na 7. mjestu i Suzana Dinjar (AK Rudolf Perešin) na 9. mjestu ukupno. 

Nakon glavne utrke uslijedile su utrke djece predškole i osnovne škole koju su vodili profesori iz  OŠ Matija Gubec i OŠ Donja Stubica, kojim se ovim putem ujedno i zahavljujemo. Bilo je jako puno djece i to ne samo iz našeg područja nego i šire, što nas jako veseli i što nam je i u konačnici cilj da djeci približimo trčanje kao zdravu i zabavnu sportsku aktivnost.

Sa djecom je bilo i puno roditelja u pratnji tako da smo improvizirano pozvali roditelje da se odazovu i oni na utrku, te tako održali utrku za mame na 300m i utrka za tate na 400m. Odaziv je bio više nego dobar tako da za sljedeću godinu planiramo uvesti ovu utrku u konačni raspored tako da se roditelji mogu odmah početi već i sada pripremati za ovu utrku.

Na kraju je u velikom šatoru održano svečano proglašenje najboljih gdje su prisustvovali načelnik i zamjenik načelnika općine Gornja Stubica, župan i drugi prateći čelni ljudi KZŽ te gospođa Ljerka Perešin sa svojom unukom.

Zahvajueljmo se svima koji su sudjelovali na ovoj lijepoj sportskoj manifestaciji i pomogli da se ostvari. Nadam se još većem broju učesnika sljedeće godine.

Rezultati svih utrka:

UTRKA 10km: UKUPNO , UKUPNO MUŠKI , UKUPNO ŽENE

UTRKA DJECE

UTRKA RODITELJA

Galerija fotografija: OVDJE

(8 fotografija)
(8 fotografija)

Sva prava pridržana: Ak Rudlof Perešin